Mozartkulor

0kommentarer

 
Hade lite grön marsipan över sen lite olika tårtprojekt och funderade på vad jag skulle hitta på med den innan den torkade.
 
Ett projekt blev att göra små julgranar till våra pepparkakshus och ett annat var att göra en godis som både min man och min svärmor gillar. Tänkte att vi kunde ta med några upp till fjällen för att fira nyår med min mans familj.
 
Nämligen dessa
 
 
Mozartkulor:
 
Nougat
Marsipan (jag använde min gröna)
Choklad, tempererad
Tärna nougaten
"slå" in den i marsipan och rulla till en boll. Storleken väljer man själv!
Sen tempererar man choklad (om man vill, det ger ju det bästa resultatet)
Jag använde mörk choklad och använde Imp- metoden
 
Finhacka chokladen. Värm halva mängden till 48 – 50°C.  Rör ner resten av chokladen. Rör tills temperaturen är 27 – 28°C  Värm därefter upp den till 31 – 32°C
 
 
Både min man och svärmor är tokiga i marsipan och mandelmassa och även nougat så detta är något som faller dem i smaken!

Kommentera

Publiceras ej