För ett tag sedan hade vå några vänner på middag så då passade jag på att testa något nytt
Först ut var denna skaldjurs cheescake
Botten:
200 g kavring
75 g smält smör
Fyllning:
4 gelantinblad
350 g skaldjur (jag använde kräftstjärtar)
1 msk ekologisk citronsaft
2 msk gackad rödlök
1 liten bruk med rom
300 g färskost
2 dl creme fraiche
3 msk dill
lite hackad chili
salt
0,75 dl ekologisk mjölk
Garnering:
Räkor
Rom
dill
Citron
Gör så här:
Botten:
Tryck fast ett smörgåspapper i botten på en springform
Mixa brödet i en mixer och tillsätt det smälta smöret
Tryck ut i formen och låt stå kallt i kyeln en stund
Fyllningen:
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 min
Låt skaldjuren rinna av och grovhacka dem.
Blada skaldjur, citronsaft, lök, rom, färskost, creme fraiche, dill och chilin. Smaka av med salt och ev lite peppar
Värm mjölken försiktigt, krama ur gelatinbladen och smält dem i mjölken.
Låt svlana lite innan du rör der det i smeten.
Häll smeten i formen och låt stå och stelna minst 4 timmar i kylen (gärna över natten)
Garnera efter smak och servera
till varmrätt så grillade vi närproducerad svensk oxfilé och serverade med en pepparsås, lite grönsaker och potatisbakelser.
Potatisbakelser:
Vispa samman lite kokt potatis och färskost (jag använde en med smak av örter och vitlök)
Ta fram smörplattor.
Bred på potatis/färskoströran.
Rulla ihop.
Skär i önskade bitar.
Pensla med ägg och strö på en smakrik ost (jag använde västerbottenost)
Grädda i ca 15-20 min på 225 grader