

Idag är det första advent och då krävs det nästan att man fikar med någon form av lussebullar 😉
Recept:
3 dl eko mjölk
250g kesella
1 G saffran
1,5 dl socker
150g smör
1 ägg
1 pkt jäst
Ca 1 liter vetemjöl
Jag blandade samman mjölk, kesella, saffran, socker och ägg.
Sen lät jag det stå och dra i 2 timmar ungefär.
Smälte smöret och rörde ner den i saffransblandningen och rörde ut jästen.
Tillsatte så pass mycket vetemjöl att det blev en smidig deg och sedan fick den stå och jäsa till dubbel storlek, tog ungefär 1,5 timme.
Jag valde att fylla mina saffransgifflar med smör, socker, vanilj och choklad.
Lät dem jäsa till dubbel storlek innan jag penslade dem med ägg och strödde på pärlsocker.
Gräddade dem i 225 grader i ca 12 minuter
Trevlig 1:a Advent till er alla
Den här smörgåstårtan är gjord på en ost- och skinkfyllning och en coleslaw
Dekorerad med grönsaker, fetaost, salami och skinka
När Viggo fyllde år önskade han sig en tårta med AIK-loggan
Det är vaniljbotten fylld med vitchokladmousse och jordgubbskompott, spacklad med vitchokladsmörcreme och täckt med sp
Dekorationen är gjord av sp och handmålad med ätbar färg
Så kommer vi till årets största bakhögtid 😊
Inte långt kvar till första advent och lucia så lite lussebullar måste det ju bakas!
Recept:
3 dl eko mjölk
250g kesella
1 G saffran
1,5 dl socker
150g smör
1 ägg
1 pkt jäst
Ca 1 liter vetemjöl
Jag blandade samman mjölk, kesella, saffran, socker och ägg.
Sen lät jag det stå och dra i 2 timmar ungefär.
Smälte smöret och rörde ner den i saffransblandningen och rörde ut jästen.
Tillsatte så pass mycket vetemjöl att det blev en smidig deg och sedan fick den stå och jäsa till dubbel storlek, tog ungefär 1,5 timme.
Min fyllning: ca mått
200g Smör
2 tsk Vaniljsocker
1,5 dl Strösocker
2 msk Marsanpulver (den man kokar)
1 ägg
Mixa ihop allt till en smidig smet
Kavla ut degen, bred på smet, rulla ihop och lägg i formar.
Låt jäsa och pensla med ägg och strö på pärlsocker, grädda sedan i 225 grader i ca 10-12 min
Sedan jag gjorde deras bröllopstårta, för flera år sedan, så återkommer alltid detta par med en beställning till deras bröllopsdag.
Så också i år 😊
Det är en vaniljbotten fylld med passionsfruktmousse och chokladmousse.
Spacklad med grädde och täckt med marsipan.
Övrig dekoration är i kristyr
Idag är det smörgåstårtansdag!!
Idag är det dags att fira Chokladen!
Kan vara bland det bästa som finns, eller vad tycker ni?
Fira och njut!
Till cirka 15 stycken :
100 gram smält smör
2 eko ägg
2 1/2 dl eko socker
2,5 dl glutenfri mix
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
1 dl mixade hasselnötter
Inkokta päron
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev i äggen.
Blanda sist i smöret och rör tills smeten är ordentligt blandad.
Häll upp smeten i formarna och lägg ner några päron.
Och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter på 200 grader
Sen spritsade jag på lite chokladkräm med mint i och rev över lite vitchoklad