Happy Halloween önskar jag er alla!!

Denna pumpa pryder vår framsida ikväll
Happy Halloween önskar jag er alla!!
Denna pumpa pryder vår framsida ikväll
Denna tårta är glutenfri
Den är fylld med bärkompott och vaniljcreme
De här gjorde jag till mina tjejer som en liten överraskning
Lite vindruvor och marshmallows
Till cirka 15 stycken :
100 gram smält smör
2 eko ägg
2 1/2 dl eko socker
2,5 dl glutenfri mix
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
1 dl mixade hasselnötter
Inkokta päron
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev i äggen.
Blanda sist i smöret och rör tills smeten är ordentligt blandad.
Häll upp smeten i formarna och lägg ner några päron.
Och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter på 200 grader
Vaniljbottnar, vaniljcreme, bärkompott, grädde och marsipan
Traktorn är gjord av sp
Jag fick lite citroner över efter lite bakning så jag gjorde lite Citronsockerlag som jag sen kan använda i desserter, bakning el drinkar.
600 G vatten
400g socker
Citroner (jag använde 3 st ekologiska)
Dela citronerna och lägg i socker/vatten och låt småkoka i ca 15 min.
Låt svalna och pressa sedan ut det sista ur citronen.
Häll upp på en ren flaska och förvara i kylen
De här smörgåstårtorna hade jag också med mig till barnbasaren
De har en fyllning med färdkost och rökt skinka samt en coleslaw
De här smörgåstårtorna hade jag med till barnbasaren
De är fyllda med leverpastejfyllning och coleslaw
Dekorerad m persilja, rostbiff, fetaost och grönsaker
Citronbottnar fyllda med vaniljcreme och en bärkompott
Sen är tårtorna spacklade med vitchokladsmörcreme och täckt med marsipan
Dekorationerna är i marsipan och sockerpasta
Den här tårtan är glutenfri
Så här en riktig höstdag är det extra mysigt att stå i köket och pula 😊
75 G smör
2 dl eko socker
2 ägg
2,5 dl eko mjölk
5 dl vetemjöl
3 msk kakao
4 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 G choklad
Vispa smör och socker
Vispa ner äggen
Vispa ner de torra ingredienserna och mjölken samt chokladen (jag använde chokladknappar men det går också att ha hackad choklad)
Dela upp i muffinsformar och grädda i ca 15 min på 200 grader
Vi åt soppa härom kvällen och då bakade jag dessa godingar
Recept:
5 dl eko mjölk
3 dl havregryn, eko fiber
50g jäst
3 tsk salt
2 msk socker
50 G smör
0,5 dl rapsolja eko
Ca 8-10 dl mjöl
Jag hällde mjölk och havregryn i en kastrull och värmde det försiktigt till 37 grader och sen rörde jag ner det rumstemp smöret.
I en skål la jag jäst, socker, salt och olja.
Hällde på havregrynsblandningen
Och arbetade in mjölet till en smidig deg.
Lät den jäsa ca 40 min innan jag bakade ut dem, naggade och lät dem jäsa i ca 20 min
Gräddade dem i 200 grader i ca 10 min
En enkel Schwartzwald som består av marängbottnar penslade m choklad samt grädde och chokladdekorationer
Den här hade jag med på barnbasaren i går
200g digestivekex
100g smör
Mixa kexen
Smält smöret
Blanda och tryck ut i en stor form eller flera små
Förgrädda i ca 10 min på 175 grader, låt svalna helt
Blanda
400g kondenserad mjölk
4 st äggulor
5 st lime, både skal o saft
Låt stå och dra i minst 1 timme och sila sedan bort skalen
Häll i skalet och grädda i ca 15 min