Femhörning bakade jag innan jul och hade i olika julklappar 😊

6 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
100g hackad mörk choklad
Rivet skal ifrån en apelsin
50 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 eko ägg
Blanda ihop
Gör två längder
Grädda i 30 min i 175 grader
Låt svalna lite innan du skär dem i sneda bitar
Grädda i 125 grader i ca 30 min till
3:e advent så då startar vi med nybakt bröd

4 dl keso
2 dl rostade solroskärnor
3 dl vatten
30 g jäst
1 msk salt
Vetemjöl
Småkakor!
Till jul eller som jag: julklappar

0,5 g saffran (1 paket)
1 tsk citronsaft
200 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk citronsaft
200 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g vit choklad
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda saffran med citronsaften för att få ut mycket färg och smak ur saffranet.
Vispa samman smör, florsocker och saffransblandningen.
Rör ner vetemjöl och bakpulver och arbeta in i smöret till en smidig deg.
Rulla små bollar och tryck ett djupt hål i mitten.
Jag gör det medan jag rullar bollarna så att jag inte får sprickor i kakan.
Lägg på bakplåtspapper.
Tryck ner chokladen alt smält chokladen och spritsa den i mitten
Baka mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter.
Bakelser utan ägg och socker

Veckans tårtor

Ljus botten
Vaniljkräm
Hallonkompott och jordgubbskompott
Grädde
Marsipan
Rosor i modellingpaste

Att baka bröd på rester är bland det bästa man kan göra!
Dels blir brödet saftigt, dels blir det smakrikare och så behöver man inte slänga rester!

De här brödet är bakat på den sista skvätten av en potatis och purjolökssoppa, havregrynsgröt och spagetti 😊