Mango tårta
0kommentarer
Den här tårtan är annorlunda, mäktig men god

Tårtbotten:
110g mandlar, rostade och hackade
150g rismjöl
85g mandelmjöl
50g kikärtsmjöl
120g kokossocker
27g kakao
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 krm vaniljpulver
200g kokt mosade morötter
3 msk fikonsirap
120 ml varmt kaffe
1,5 dl rapsolja
200g hackad mörk choklad
Fyllning:
250g kokosgrädde
1,5 tsk agar agar
400g frysta mangobitar
200g fryst banan
1,5 msk kokossocker
1,5 krm vaniljpulver
Botten:
Blanda alla torra ingredienser i en skål
Blanda ner övriga ingredienser
Häll i 2 smorda formar och grädda i 180grader i ca 30 min
Låt svalna
Fyllning;
Ta 2 msk kokosgrädde med agar agar och sjud försiktigt i 2 min
Mixa övriga ingredienser till en jämn "glass"
Tillsätt sedan agar agar blandningen och mixa ihop snabbt
Ta en av bottnarna och lägg på ca 2/3 av smeten och ställ sedan i frysen så den får stelna lite.
Lägg den andra botten ovanpå och bred eller spritsa ut resten av smeten.
Dekorera med rostad kokos om du vill
Kommentera